Forside Skakbladet

SKAKBLADET

Dansk Skak Unions trykte medlemsblad.

4 numre årligt.

Redaktion|Abonnement

Annoncer|Indbydelser
Arkiv

 

Aktuelle
ratinglister

klik her

divisionsturneringen

Danbase partiarkiv

 

bent-larsen

Ungdomsskakken FB

Sveshnikov vandt Senior VM

I skyggen af weekendens Divisionskampe er Senior VM i Acqui Therme i Italien sluttet, så der er først lejlighed til at afrunde turneringen nu. GM Julio Granda (2650), Peru blev verdensmester i +50 gruppen med 9½ af 11, et helt point mere end GM Rogelio Antonio (2431), Filippinerne og GM Eric Prie (2482), Frankrig på de næste podiepladser. Gruppens eneste danske deltager, Peter Larsen fra Allerød, endte som nummer 43 med 5½ point. Der deltog 96 spillere i +50 gruppen.

 

I den ældste gruppe +65 vandt GM Evgeny Sveshnikov (2480), Rusland med 8½ point af 11 foran GM Anatoly Vaisser (2503), Frankrig og GM Vlastimil Jansa (2425), Tjekkiet, der var et halvt point efter.


Sveshnikov er nok mest kendt for sin store indflydelse på åbningsteorien, hvor Sveshnikov-varianten i siciliansk (1.e4 c5 2.Sf3 Sc6 3.d4 cxd4 4.Sxd4 Sf6 5.Sc3 e5) er et af hans største bidrag. Men nu er han altså også Senior-verdensmester.


De danske præstationer i +65 gruppen:

21. Jens Hartung Nielsen (2204), Danmark, 7 point
75. IM Bent Sørensen (2216), Danmark, 5½ point
85. FM Jørgen Hvenekilde (2058), Danmark, 5½ point
112. Niels M. Rendlev (1837), Danmark, 5 point


Der deltog 166 spillere i +65 klassen.


Link til Chess-Results: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: www.scaccomattissimo.eu/seniores2017/

 

senior vm

Midtvejsrapport Junior VM

Claus Vangsgaard skriver en midtvejsrapport til skak.dk fra Italien:

 

Ved Junior-VM er vi nu nået frem til første hviledag efter, at de første fem runder er spillet. Værterne har efterhånden fået styr på de fleste organisatoriske udfordringer, men visse ting virker stadig lidt løst. Blandt andet virker det ikke til, at sikkerheden er i orden – spillerne kan uden opsyn gå uden for spillestedet, så i princippet kan man få hjælp under partiet.


Som nævnt i første rapport, så er det en meget stærk turnering, og det kan også ses af det store antal stærke stormestre (f.eks. Leko og Sokolov), der er tilknyttet de ressourcestærke hold. Det betyder også, at der ikke er nogen ”walk-in-the-park” for selv meget stærke spillere, der i mange partier selv med hvid bliver stillet overfor hårde udfordringer. For en række af favoritterne har de første runder været tæt på at være en katastrofe – 3. seedede Rasmus Svane har kun tre point og endnu værre er det gået for ratingfavoritten Jorden Van Forrest, der kun har 2½.


I toppen har Kirill Alekseenko (RUS) imponeret ved at vinde alle sine fem partier, men den største positive overraskelse er nok, at den 12-årige inder IM Praggnanandhaa (2509) er med helt i toppen med 4½/5 og en imponerende foreløbig ratingpræstation på 2830 og nu må anses som en af bejlerne til titlen. Hvis man kigger på top 20, så ser det ud til, at de seneste års udvikling med en mindre udtalt østeuropæisk dominans fortsætter, for godt nok er der fem russere i top 20, men der er også fire indere og tre kinesere på listen.


Set med nordiske øjne er det meget positivt, at de norske spillere klarer sig rigtigt godt – GM Tari ligger på 2. pladsen med 4½/5, mens pladserne 28 og 29 indtages af IM Johan-Sebastian Christiansen og GM Johan Salomon.


For danskerne har det indtil nu været en hård turnering selv om resultaterne er en smule over det forventede. For Martin blev sejren (se partiet nedenfor) i første runde fulgt op med tre remiser mod en IM og to stormestre, inden det i det i femte runde blev til et lidt unødvendigt nederlag til IM Jamula (POL), da det viste sig, at det i en lang slutspilsvariant var nødvendigt at vælge den passive placering af et tårn frem for det naturlige aktive felt.

 

 

IM Martin Percivaldi. Foto: Ruggero Percivaldi 

 

Bjarke har mødt spillere mellem 2200 og 2400 og har fået et enkelt point, men det kunne nemt være blevet til flere. Blandt andet tabte han desværre et parti, hvor han i lang tid havde en fordel på mellem 2 og 5 og til sidste tabte på tid i et helt lige slutspil, hvor han var den eneste, der kunne spille på gevinst.

 

 

Bjarke Vangsgaard. Foto: Ruggero Percivaldi


I pigerækken har det også været meget hårdt for Freja, der også kun er på 1/5 – blandt andet fordi hun undervejs har haft et par dage med feber. Det har kostet imod slutningen af partierne, hvor en række gode stillinger er blevet tabt. Hvis man ikke er helt på toppen, så får man hurtigt at mærke, at der ikke er nemme modstandere ved dette mesterskab.

 

 

Freja Vangsgaard. Foto: Ruggero Percivaldi


Hviledagen er blevet brugt til at slappe af med blandt andet gåtur til byen og fitness, så der forhåbentligt er energi til de næste fire runder inden sidste fridag.

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.fideacademy.com/wjcc2017/

 

Link til de danske resultater i turneringen: HER

 

Link til live på Chess24: HER 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kort nyt uge 46

Finnbjørn Vang arrangerer en stærk international turnering på Færøerne. Turneringen Runavik Open starter mandag og har deltagelse af de tre talenter Jonas Bjerre, Filip Boe Olsen og Rasmus Thøgersen. Der er 55 deltagere i turneringen og de 25 af spillerne har over 2200 i rating. 

 

Program for turneringen:

Mandag den 20. november kl. 19:00: 1. runde

Tirsdag den 21. november kl. 16:00: 2. runde

Onsdag den 22. november kl. 10:00: 3. runde

Onsdag den 22. november kl. 16:00: 4. runde

Torsdag den 23. november kl. 16:00: 5. runde

Fredag den 24. november kl. 16:00: 6. runde

Lørdag den 25. november kl. 10:00: 7. runde

Lørdag den 25. november kl. 16:00: 8. runde

Søndag den 26. november kl. 15:00: 9. runde 

 

Link til hjemmesiden: http://runavikopen.com/

 

Link til live: http://live.faroechess.com/live.html

 

Resultater fra turneringen: HER

 

 

Afgang fra Skanderborg søndag eftermiddag: Fra venstre Filip Boe Olsen, Jonas Bjerre og Rasmus Thøgersen. Foto: Mads Boe 


 

Tim Jaksland gjorde en fin figur i Reykjavík Northern Lights Open. Med 4½ af 9 blev Jaksland nummer 12 i det 22 mand store felt, selvom han inden start var seedet næstsidst. Tim Jaksland kan nu sætte 41 ratingpoint ind på Elo-kontoen. Se resultatet fra turneringen: HER

 

 

Dansk Skoleskak søger en medarbejder til en nyoprettet stilling som læringschef. Som læringschef skal man være ansvarlig for Dansk Skoleskaks team af dedikerede læringskonsulenter. På Dansk Skoleskaks hjemmeside kan man læse mere om stillingen og se jobopslaget. Der er ansøgningsfrist den 5. december.  

 

 

Mogens Thuesen, Christian A. Eriksson, Michael Madsen, Jens Erik Hald, Finn Bonnez, Rene Andreasen, Arne Walther Larsen og Søren Ottosen deltager i denne uge i Malta Open. Feltet er på 239 deltagere og toppes af normanden GM Simen Agdestein. Link til hjemmesiden HER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende begivenheder

 

ccc2018

 

Afsluttede begivenheder

 dm logo_2017_skak_dk

 Odense Mesterskabet 2017

 Hurtigskak DM 2017 Seniorer

 DM I Hurtigskak

 Aarhus Festuge 2017

 politiken cup

Øvrigt

danskskaksalg2

 chess house

dsus 50aar_banner

Dansk SkakDommerforening

 reklamebanner-dsu

 skoleskak

www.skak.dk    -    Dansk Skak Union    -    Copyright © 2012. All Rights Reserved

Network Media Hjemmeside fra
Network Media